Kumpuland

Op 19 juni 2022 organiseren wij een eendaags festival ‘Kumpuland’ waar de Indische cultuur en geschiedenis centraal staat.

De naam ‘Kumpuland’ is geïnspireerd op het woord ‘kumpulan’, wat staat voor een samenkomst met eten, drinken, muziek, etc.

Het eendaagse festival vindt plaats in de wijk Lombok te Utrecht en is geprogrammeerd met een variëteit van culturele en educatieve uitingen, door creatievelingen/ondernemers met een Indische achtergrond.

WAAROM is KUMPULAND zo leuk en belangrijk ?

Wij willen mensen in de wijk Lombok en de bezoekers van ons festival, Kumpuland, de gelegenheid geven om kennis te maken met de Indische cultuur en zo deze cultuur en geschiedenis zichtbaar te maken, te behouden en te vieren.

De laatste Indische generatie is namelijk langzaam aan, aan het verdwijnen en daarmee ook de verhalen, geschiedenis en de cultuur. Het idee voor dit festival is voortgekomen uit een behoefte van de derde Indische generatie om hun Indische afkomst en identiteit te onderzoeken. De link tussen de wijk Lombok en het koloniale verleden van Nederlands-Indië is zeer zichtbaar, maar wat weet de gemiddelde Nederlander nog van dit verleden? 

Vacature !

Team Kumpuland is op zoek naar een event coördinator om het mooiste festival van het jaar mee neer te zetten! Lijkt het jou leuk bij te springen? 

Lees dan de vacature & mail ons zo snel mogelijk!

awe x kumpuland

Met het project Kumpuland richt AWE zich op het vergroten van bewustzijn rondom het (koloniaal) verleden, en hoe dat effect heeft op het heden.

en_GBEnglish (UK)