The Educational Health Kits Project

the educational health kits project in nepal

 

Het eerste project dat de AWE Foundation heeft gesteund is het Educational Health Kits Project in Nepal, dat is opgezet door Pratima Saud. Een jong meisje dat ernaar streeft om de kennis over hygiëne onder kinderen te vergroten. We zijn onder de indruk van haar visies en zijn verheugd haar te kunnen steunen tijdens haar reis.

COST PER KIT IN EUROS

EDUCATIONAL HEALTH KITS NEEDED

EDUCATIONAL HEALTH KITS PROVIDED

PRATIMA HAAR VERHAAL

In 2016 besloot Pratima dat ze haar vrijwilligerswerk naar een hoger niveau wilde tillen. Sindsdien vormen Pratima en een aantal medestudenten een team in hun vrije tijd. Ze reizen naar afgelegen gebieden om in actie te komen voor de problemen die ze persoonlijk heeft ervaren toen ze opgroeide in Achham. Ze zijn begonnen met het verspreiden van Educational Health Kits die kinderen voorlichten over hygiëne en hen de producten geven om de kennis ook zelf thuis toe te passen.

Met de missiereizen streeft het EHK team naar ontwikkeling in heel Nepal door het opleiden van de volgende generatie. In afgelegen gebieden maar ook in de hoofdstad; Kathmandu. Ze gaan naar de basisscholen of tehuizen in Nepal met de missie om de kinderen te onderwijzen en te voorzien. Om hun toekomst te veranderen.

"What I believe is, we are born with the great purpose, not to simply eat and die. Lets make a difference and a positive influence" .
Pratima Saud
Founder of EHK Project
nl_NLNederlands